Zima
Moderator: RedAktorzy
- Małgorzata
- Gadulissima
Re: Zima
Jakie pyłki, jaka wiosna? W oczy prószy tylko śnieg. I jest minus trzy stopnie.
Fałszywy alarm, Hipolicie. :P
So many wankers - so little time...
- Hipolit
- Klapaucjusz
Tak Wam się ino wydawa, Małgorzato.Małgorzata pisze:Jakie pyłki, jaka wiosna? W oczy prószy tylko śnieg. I jest minus trzy stopnie.
Zobaczyta! Wiosna przyjdzie i to niedługo!
P.S.
Temperatura rośnie. Było -2,3 - jest -1,8. Zobaczymy co się stanie do rana.
Pozdrawiam
Hipolit
Navigare necesse est, vivere non est necesse
Hipolit
- podzjazdem
- Dwelf
Rano będzie w lekkim plusie i deszcz. Najdalej w niedzielę. Zaś potop :|
Osusz skrzydła, bracie. Na mokrych od łez daleko nie zalecisz...
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
U nas nad wejściem do apteki było przed chwilą -0,0. Do tej pory myślałem, że tylko plusy mogą byc dodatnie albo ujemne, a tu masz babo placek.
Le drame de notre temps, c’est que la bêtise se soit mise à penser. (Jean Cocteau)
Hadapi dengan senyuman.
Hadapi dengan senyuman.
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
Dobrze, że uściśliłeś. Bo już miałem podejrzenia.Hipolit pisze:A dziękuję, już się najadłam (Kabaret POTEM)Alfi pisze: a tu masz babo placek.
Le drame de notre temps, c’est que la bêtise se soit mise à penser. (Jean Cocteau)
Hadapi dengan senyuman.
Hadapi dengan senyuman.
- Hipolit
- Klapaucjusz
To łun Tak od 2:00.Alfi pisze:Dobrze, że uściśliłeś. Bo już miałem podejrzenia.Hipolit pisze:A dziękuję, już się najadłam (Kabaret POTEM)Alfi pisze: a tu masz babo placek.
A przy okazji. BŁYSKA SIĘ!
Pierwsza wiosenna burza, albo ktoś zdjęcia z Metzem 60-ką robi.
Pozdrawiam
Hipolit
Hipolit
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
Miałem o tym napisać w Narzekalni, ale w sumie widzę plusy ujemne i plusy dodatnie:-). A skoro rzecz dotyczy zimy...
Obejrzałem sobie moją zimową kurtkę, kupioną we wrześniu 2008 w Kazimierzu Dolnym. Jedyny produkt made in China, który lubię. Niestety kurtka (w oryginale brązowa) już mocno spłowiała, a do tego w dolnej części rękawów rządki sztruksu się powycierały, co wygląda jak zabrudzenia. Raczej nic się z tym nie da zrobić. Zastanawiam się, czy kupić nową, czy jeszcze zostawić tę starą. Plus dodatni jest taki, że teraz (chociaż na Florydę się nie wybieram) mogę tę kurtkę bezpiecznie powiesić nawet w miejscu nawiedzanym przez pewną panią eksministrową.
Obejrzałem sobie moją zimową kurtkę, kupioną we wrześniu 2008 w Kazimierzu Dolnym. Jedyny produkt made in China, który lubię. Niestety kurtka (w oryginale brązowa) już mocno spłowiała, a do tego w dolnej części rękawów rządki sztruksu się powycierały, co wygląda jak zabrudzenia. Raczej nic się z tym nie da zrobić. Zastanawiam się, czy kupić nową, czy jeszcze zostawić tę starą. Plus dodatni jest taki, że teraz (chociaż na Florydę się nie wybieram) mogę tę kurtkę bezpiecznie powiesić nawet w miejscu nawiedzanym przez pewną panią eksministrową.
Hadapi dengan senyuman.
Hadapi dengan senyuman.
- Małgorzata
- Gadulissima
Teraz już rozumiesz (prawie) moje butowe udręki, Alfi. :P
A w Twierdzy wiosna pełną gębą, czyli błoto po kolana, bo zaraz po tym, jak napadało mnóstwo śniegu, podniosła się temperatura i... wiadomo. Kalosze. :)))
A w Twierdzy wiosna pełną gębą, czyli błoto po kolana, bo zaraz po tym, jak napadało mnóstwo śniegu, podniosła się temperatura i... wiadomo. Kalosze. :)))
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
U nas na razie nie da się chodzić leśnymi drogami, bo wszystkie mięśnie bolą od heroicznych zmagań z tym czymś miękkim.
Hadapi dengan senyuman.
Hadapi dengan senyuman.
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
Kto, do jasnej anielki, dmucha mi tym śniegiem od północy???!!!
Niech no sprawdzę... Gdzie ta mapa? No gdzie?!
Niech no sprawdzę... Gdzie ta mapa? No gdzie?!
Hadapi dengan senyuman.
Hadapi dengan senyuman.
- Marcin Robert
- Niegrzeszny Mag
Jeszcze we wtorek była wiosna: słonecznie, ciepło i ani grama śniegu (jeśli nie liczyć niewielkich oblodzeń w zacienionych miejscach na trawnikach). Chodziło się wtedy po Mieście bardzo przyjemnie (a poszedłem daleko, do E.Leclerca, aż za tory kolejowe :D ). Następnego dnia wstałem i nie mogłem uwierzyć, jak przez noc tyle śniegu mogło nasypać. Teraz zaś jest totalnie wszystko zasypane, tak że do kiosku z gazetami ledwo można było rano dobrnąć.
- Małgorzata
- Gadulissima
W Twierdzy nadal błoto+śnieg. Ślisko, zimno i brzydko.
Chcę LATA! :(((
Chcę LATA! :(((